Voluntari

În calitate de voluntar în cadrul unui program de cercetare întreprins de Eastern Biologix, vă exercitați alegerea de a dona mostre, cum ar fi sânge și țesut, în scop de cercetări medicale. Cercetătorii medicali folosesc mostre pentru descoperirea unor tratamente noi și îmbunătățite. Înainte de a lua decizia în ceea ce privește calitatea de donator, este foarte important să înțelegeți ce înseamnă o donație, modul în care funcționează, dar și faptul că mostrele vor putea fi prelevate de la Dvs. doar pe baza unui consimțământ. 

Ce sunt mostrele? 

Mostrele (denumite, de asemenea, specimene biologice) includ materiale din corpul dvs. pe care dvs. le donați în scop de cercetare, cum ar fi țesut, sânge, piele, păr, salivă și urină. 

Puteți alege să donați mostre care sunt colectate în cadrul unei proceduri medicale la care Dvs. sunteți supus. Deseori, vor rămâne părți din mostrele Dvs. în urma utilizării, de către medicul Dvs., a secțiunilor necesare pentru testele medicale și, deseori, aceste părți rămase sunt distruse. Dar, cu acordul Dvs., mostrele care nu sunt necesare în asistența medicală vor putea fi utilizate în scop de cercetare. Nu este necesară nicio altă procedură suplimentară pentru acest tip de donație.

În unele cazuri, puteți alege să donați mostre prin intermediul unei proceduri fără legătură cu tratamentul Dvs. medical, cum ar fi o prelevare de sânge sau un bețișor cu salivă.

În orice situație, mostrele prelevate din corpul Dvs. vor fi utilizate doar în scop de cercetare.

Cine donează? 

Mostrele sunt donate de persoane din toate mediile și comunitățile sociale. 

De ce să donez? 

Fii o parte a cercetărilor inovative pentru descoperirea unui remediu pentru cancer! Cercetătorii folosesc mostrele Dvs., împreună cu mostre ale altor câteva mii de pacienți, pentru a descoperi modalități de a împiedica și/sau trata probleme de sănătate, ca diabet, afecțiuni cardiace și cancer. Donația este o modalitate prin care unii pacienți fac față afecțiunii lor. De asemenea, este un mijloc prin care unele familii fac față provocării cu care se confruntă o persoană dragă care este bolnavă. Foarte mulți oameni sunt liniștiți prin faptul că, donând mostre, vor ajuta cercetătorii să facă descoperiri inovative în domeniul medicinei și își vor aduce contribuția la tratamentul altor persoane din aceeași comunitate. 

Unde pot să donez?

EASTERN BIOLOGIX a dezvoltat o rețea vastă de clinici și laboratoare medicale pe teritoriul României care servesc drept puncte de colectare a mostrelor de la donatorii voluntari.

Actualmente, ne îndreptăm atenția asupra colectării mostrelor din sângele uman.

În calitate de voluntar, vi se va solicita acordul pentru a fi supus(ă) unei prelevări de sânge obișnuite (flebotomie) pentru obținerea de mostre în cadrul uneia dintre instituțiile medicale partenere. Aceste mostre se pot obține ca parte a celorlalte teste medicale ale Dvs. sau prin intermediul unei proceduri fără legătură cu tratamentul Dvs. medical. În orice situație, mostrele prelevate din corpul Dvs. vor fi utilizate doar în scop de cercetare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la:

  office@ebiologix.org

  +40 (0)742 360 000

Cum funcționează: 

1. Vi se va furniza un Formular de Acord de Voluntariat prin care vi se vor explica pe larg toate aspectele procedurii de donație de sânge.

2. Mostrele de sânge sunt între 2 și 4 tuburi de câte 10 ml, prelevate de la Dvs. în același timp (cu același ac) cu alte teste sanguine pe care le întreprindeți.

3. NU vor exista costuri monetare pentru Dvs. pentru activitatea de voluntariat în privința donațiilor de mostre de sânge.

4. Vom păstra o confidențialitate strictă în privința Dvs., dat fiind că toate informațiile personale sunt anonimizate înainte de trimiterea mostrelor către institutele de cercetare. Adresa, numărul de telefon, CNP și orice alte informații care ar putea să vă identifice vor fi eliminate înainte ca înregistrările să fie trimise cercetătorului. Mostrele oferite cercetătorilor sunt anonime, ceea ce înseamnă că nu vor fi etichetate cu informațiile Dvs. personale, ci doar cu un număr de cod aparținând Eastern Biologix.

5. Aveți dreptul de a vă răzgândi în orice moment și aveți dreptul de a vă retrage mostrele și informațiile care nu au fost încă utilizate în cercetări. 

6. Institutele de cercetare nu vă vor contacta niciodată și nu veți fi identificat(ă) în vreun raport sau publicație care rezultă din studiile de cercetare.

7. Donând sângele Dvs., veți contribui la cercetări medicale care ar putea conduce la găsirea de remedii pentru diferite afecțiuni.

 

GDPR

Te informam ca din data de 25 Mai 2018 se aplica prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)

Stim cat de importante sunt pentru tine protectia datelor tale cu caracter personal si asigurarea confidentialitatii acestora, in special in contextul unui mediu globalizat, in care interactiunile online sunt din ce in ce mai frecvente.

S.C EASTERN BIOLOGIX SRL are obligaţia de a prelucra în condiţii de siguranţă si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Noi, cei de la SC EASTERN BIOLOGIX SRL, intelegem preocuparile tale in ceea ce priveste asigurarea securitatii prelucrarii datelor tale cu caracter personal si adoptarea masurilor tehnice si organizatorice adecvate contra distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii neautorizate a datelor cu caracter personal  transmise, stocate sau prelucrate in alt mod sau contra accesului neautorizat la acestea.

Informatiile despre datele tale personale pe care le colectam, in ce mod o facem, care sunt drepturile tale in legatura cu ele, sunt descrise in detaliu in formularul de consimtamant informat pe care l-ai semnat cand te-ai alaturat programului nostru.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679, beneficiezi de dreptul de acces, de rectificare, de ștergerea datelor, de restricționarea prelucării, de portabilitatea datelor precum si de dreptul la opoziție și de dreptul de a nu fi supus unei proces individual automatizat. Totodată, aveţi posibilitatea de a vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu sediul în București.

Mai jos iti prezentam modelele de cereri pentru a-ti exercita dreptul de acces, rectificare sau stergere a datelor tale cu caracter personal pe care le-am colectat:

Suntem la dispozitia ta pentru orice informatii ai avea nevoie. Ne poti contacta prin email sau telefon pentru a clarifica orice intrebare legata de datele tale cu caracter personal.

Tel: +40 (0)742 360 000

Email: office@ebiologix.org

Ne face placere sa fim in contact cu tine.